Меню
Продукти

Как да поддържаме качествено мебелите си

Обръщали ли сте внимание как всяка нова придобивка - дреха, мебел или бижу ви носи радост и приповдига настроението ви. Питате се как да запазите това усещане за по-дълго време? За целта трябва да поддържате старателно безупречния вид на новите си вещи, грижейки се периодично за тях.

Мебелите, в зависимост от материалите, от които са изработени, изискват различни грижи. Добре е да се запознаете с някои тънкости, които ще ви улеснят значително в поддръжката им.

Влагата, пряката слънчева светлина, както и директната въздушна струя от отоплителните уреди оказват влияние върху състоянието на мебелите. Добре е, когато обзавеждате дадено помещение да имате предвид тези фактори и да се стараете до колкото е възможно да ги избягвате.

Препоръчително, особено за кожените дивани, е два пъти годишно да се обработват със специален препарат със защита срещу въздействието на ултравиолетовите лъчи. По този начин ще запазите интензивността на цвета им. Кожен диван - тройка с релакс механизъм SOPHIA например, е удобна и функционална мека мебел, която е изработена от фина и нежна на допир естествена кожа. Силно впечатление прави плътният й метално кафяв цвят и съвършеният й блясък.

Поддръжката на изисканата визия е лесна и бърза. За системно почистване са ви необходими единствено прахосмукачка и мокра кърпа. Така лесно и бързо ще отстраните насъбралия се прах и едри частици. За основното почистване е добре да използвате продукти, предназначени за кожени изделия, тъй като наличието на силни химикали, разтворители и мазнини би могло да повреди повърхността на кожата.

За нейното омекотяване и подхранване бихте могли да използвате и зехтин. Нанасяйки го на тънък слой, достатъчно е да го оставите да престои за половин час, след което е желателно да го попиете с чиста и напълно суха кърпа. Благодарение на тази не изискваща големи усилия и средства процедура, ще се наслаждавате на неповторимия блясък на кожата дълги години.

Текстилните дамаски също се нуждаят от известна поддръжка. В зависимост от характеристиките на материята, за почистването можете да използвате четка с мек косъм или директно прахосмукачка. Меката повърхност на релакс фотьойл HERMES успешно се почиства с помощта на топла вода и сапун. Напълно възможно е да разлеете напитката си или да изтървете парче храна, докато се наслаждавате на успокояващия релакс механизъм.

Важно е да не оставите образувалото се петно да изсъхне, а да го почистите на момента. След това е необходимо да проявите търпение и да изчакате дамаската да изсъхне напълно, преди отново да се настаните върху нея.

Дървените мебели са изключително красиви и същевременно непретенциозни. За да премахнете насъбралия се по тях прах, ви е нужно сухо или евентуално съвсем леко навлажнено памучно парче плат. Петната по плота на разтегателна трапезна маса LOLA лесно се отстраняват с помощта на обикновени съставки от кухнята – олио, масло, зехтин.

Блясъкът бихте могли да поддържате чрез полиране с оцет и отвара от чай. Всеизвестно е, че таниновата киселина освежава вида на дървото.

Още полезна информация и разнообразие от мебели за дома и офиса можете да намерите на сайта www.bittel.bg. За да се докоснете лично до всеки продукт, може да посетите и шоурумите на фирмата в Пловдив, София и Варна.

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Carmen.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!