Меню
Продукти

Как да поддържаме мебелите си

За да се наслаждавате по-дълго време на безупречния вид на новите си мебели, е препоръчително да полагате известни грижи за тях. Много по-лесно е това да става периодично, отколкото в един момент да се хванете за главата, чудейки се как да възстановите първоначалното им състояние.

Често ли ви се случва да изтървете храна или да разлеете течност върху меката си мебел? За да се справите с последствията, е добре да се запознаете с някои тънкости, които със сигурност ще ви улеснят в почистването на различните модели холови гарнитури.

Сред основните предимства на кожените мебели е изключително лесното и бързо почистване. Ако разлеете сок върху лъскавата тапицерия от естествена кожа на релакс фотьойл MEGAN например, достатъчно е първо да попиете течността, след което да избършете мястото с чиста влажна кърпа. Кожата не само не задържа петна, но и се характеризира с висока устойчивост на износване и захабяване. Блясъкът се поддържа, като се почиства редовно от прах, с помощта на прахосмукачка и микрофибърна кърпа. За допълнително подхранване можете да нанасяте за кратко и тънък слой зехтин. Препоръчително е да се избягват пряката слънчева светлина и директната струя от отоплителните уреди, тъй като те въздействат неблагоприятно върху състоянието на мебелите.

 


Изкуствената кожа се почиства лесно с разтвор от вода и сапун. Гладката и мека повърхност на диван-тройка KRONOS се нуждае от периодично забърсване с неабразивна гъба. Важно е да не позволявате наслояване на прах и засъхване на петна, защото тогава почистването ще ви отнеме повече време и усилия. За ваше улеснение можете да добавите към сапунената вода и малко веро, така ще отстраните и по-упоритите замърсявания. Изплакването с чиста вода, както и попиването със суха кърпа са задължителни, за да се запазят качествените характеристики на еко кожата. След основно освежаващо почистване, съвсем заслужено можете да се възползвате от наличните релакс механизми, заемайки удобна хоризонтална позиция.

 


Някои хора предпочитат мекото, топло и уютно излъчване на тапицерията от плат. Фината и нежна на допир дамаска на релакс диван-двойка SELENA провокира постоянен прилив на приятни усещания и неусетно предразполага към продължително седене. В комбинация с пенополиуретановата пяна, разположена в седалките, облегалките и подлакътниците, се постига съвършена наслада за сетивата и тялото. Специфично при текстилните дамаски е, че за разлика от кожата, платът има способността бързо да попива разлята течност. Необходимо е в такива случаи моментално подсушаване със суха кърпа или хартия. След това е добре мястото да се третира с подходящ препарат. Почистването с четка с мек косъм е най-добрият начин за отстраняване на прах, косми, трохи и други по-едри частици.

Мебели за дома и офиса Carmen се характеризират с висококачествени материали, прецизна изработка, внимание към детайлите, разнообразие от цветове, дизайн и несравнимо удобство.

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Carmen.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!