Меню
Продукти

Кожата на вашата мебел също се нуждае от козметика

Кожените мебели притежават определено очарование и стил. Те стоят елегантно и изискано в интериора и рядко остават незабелязани.

Качествената мека мебел от кожа се отличава не само със своята класа и изящество в дизайна, но и със своето удобство и практичност.

На първо място кожените мебели са предпочитани заради високата им степен на износоустойчивост и издръжливост във времето. Същевременно те доставят несравнимо усещане на допир, дължащо се на съвършено фината им и мека повърхност. Благодарение на способността на кожата да запазва топлината на тялото през зимата и да придава хладина през лятото, качеството на комфорта е гарантирано целогодишно.

За да се наслаждавате на съвършенствата на кожената си мебел за дълъг период от време, е важно да я поддържате редовно.

Като за начало е препоръчително да отстранявате праха периодично и да забърсвате повърхността на кожата със суха микрофибърна кърпа. По този начин ще запазите нейният блясък и мекота.

За основното й почистване може да използвате специален препарат, предназначен за кожени мебели. Важно е всеки път да използвате мека кърпа и да избягвате груби почистващи средства, като четки с твърд косъм или телове, в стремежа си да изчистите засъхнали петна. Избягвайте и препарати на абразивна или киселинна основа, които биха могли да нарушат целостта на кожата и цвета й.

За по-бързо и освежаващо почистване успешно може да използвате и прахосмукачка за изсмукване на по-едрите частици, след което е напълно достатъчно леко забърсване с навлажнено с вода парче плат. Ако все пак сте изцапали вашата мебел и сте пропуснали да я изчистите на момента, добре е да знаете, че за по-сериозни петна освен специален препарат, помага и малко количество зехтин или бебешка пудра.

Не пренебрегвайте поддръжката и на механизмите. Обикновено, когато става въпрос за мека мебел, съвременните модели разполагат и с релакс механизми за допълнително удобство. Кожен фотьойл MEGAN например е многофункционален модел от естествена кожа, който освен релакс има и люлееща функция. С помощта на странично разположена ръчка, фотьойлът се разтяга, позволявайки на седящия да заеме хоризонтална позиция. Допълнителната люлееща функция има за цел да  успокои сетивата и цялата мускулатура.

За да се наслаждавате в дългосрочен план на всички тези екстри, от време на време е нужно да полагате и малко грижи за тях. Така както почиствате външно самата мебел, не забравяйте да забърсвате и самите механизми от насъбралата се прах. За безупречната им работа им капвайте и по 2-3 капки масло.

Както при всяка друга мебел, освен характеристиките на самия материал, от значение за оптималната експлоатация е и качеството на самата изработка.

Мебели за дома и офиса Carmen се характеризират с висококачествени материали, прецизна изработка, внимание към детайлите, разнообразие от цветове, дизайн и несравнимо удобство.

На www.carmen.bg може да разгледате богатата продуктова гама, а за да се докоснете лично до всеки продукт може да посетите шоурумите на фирмата в Пловдив, София и Варна.

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Carmen.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!