Меню
Продукти

Почиствайте домашния си офис: 6 стъпки в почистването на домашния офис

Прекарвайки значителна част от времето си седейки зад бюрото си, ние правим и много други неща, освен да работим. Ние дъвчем, кихаме, кашляме, докосваме и разливаме течности, ден след ден.

Не трябва да се учудваме, че съвсем бързо домашният офис се превръща в зона, пълна с микроби.

Десет милиона е цифра, която трудно може да проумее нашият мозък, но това е броят на микробите и те са много повече от тези върху кухненския плот и тоалетните чинии.

Независимо дали използвате вашия домашен офис често, или не толкова, той се нуждае от редовно почистване и внимание.

Тук са шест препоръчителни стъпки, които ще ви помогнат да намалите тези 10 милиона микроби до брой, който ще ви успокои:

Първа стъпка: Почистете клавиатурата. Откачете я и я разклатете добре, за да изпаднат натрупалите се боклуци по нея. Това е само началото:

• Използвайте сгъстен въздух, за да принудите останалите прах и хранителни частици да излязат иззад отделните клавиши.

• Почистете между клавишите с тампон, напоен със спирт.

• Напръскайте с дезинфектант клавиатурата и я избършете.

 


Втора стъпка:
Мониторът. Изключете го и го избършете с неабразивна микрофибърна кърпа. Тези специални, но не толкова скъпи кърпи не оставят следи: няма черти, драскотини, мъх и петна. Без да е необходимо да ги навлажнявате, микрофибърните кърпи почистват добре от прах. Просто ги изтръскайте от мръсотията и ги изплакнете в мивката, когато приключите с почистването.

 


Трета стъпка:
Вземете прахосмукачка и минете навсякъде. Не пренебрегвайте касите на вратите, первазите на прозорците, горната част на монитора, рамките на картините и под  подложката на мишката. Махнете документите си, папките, календарите, телбода и забършете бюрото си, както и оборудването, като не забравяте кутията на компютъра и принтерите, след което използвайте прахосмукачката.

 


Четвърта стъпка:
Седейки на бюрата си, ние докосваме всичко, създавайки нови колонии от микроби при всяко натискане на клавиша, при клик с мишката и телефонно обаждане. Затова трябва да дезинфекцираме мишката и телефонната слушалка: клавиатура, слушалка, говорители, всичко това.

 


Пета стъпка:
Просто почиствайте. Едно подредено бюро помага на ума да се успокои и да се организират мислите. Стресът ще се намали и продуктивността ви ще се увеличи.

Шеста стъпка: Отбележете на календара си, всяка седмица да почиствате, ако работите от вкъщи или два пъти седмично, ако използвате  офиса си по-рядко. Ако следвате тези съвети за почистване и отделяте по 10 минути на седмица или два пъти в седмицата, вашият домашен офис ще бъде безупречен.

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Carmen.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!