Меню
Продукти

Ергономични детски бюра

В днешно време децата прекарват дълго време седнали пред компютъра, а това може да доведе до изкривявания и неправилна стойка. Чудите се как може да се справите с този проблем? Отговорът е ергономични детски бюра. Голяма част от тях са снабдени с повдигащ механизъм, който позволява да се настроят на различна височина и така детето може да е седнало или изправено, докато пише своите домашни или рисува.

Прочети повече

Ергономично детско бюро: инвестиция в бъдещето

Закупуването на бюро за дете изисква сериозно внимание. Децата растат бързо и родителите често смятат, че не си струва да харчат твърде много за него, ако скоро ще го надраснат. Ако обаче се спрете на ергономично детско бюро, то тогава това ще бъде разумна инвестиция, която ще ви спести средства за в бъдеще. То разполага с регулируеми настройки на височината, които се адаптират спрямо нуждите на вашия ученик. На пазара има бюра с ръчно регулиране и такива, които се повдигат с помощта на електрически механизъм. Това гарантира правилна стойка и намалява риска от напрежение или дискомфорт.

Ергономични детски бюра
Ергономични детски бюра

Удобство с ергономични бюра за деца

Идеята на този тип бюра е детето да може да седи в естествена позиция. Затова обърнете внимание на следното:

  • Плотът трябва да е над височината на пъпа и в същото време под гърдите. Това ще позволи учене, четене или рисуване без прекомерно прегърбване.
  • Ръцете - ако детето ги постави на бюрото, те трябва да са облегнати на масата от лактите и да има достатъчно пространство.
  • Краката трябва да са поставени на пода, без да има напрежение.

Особености на ергономичните детски бюра

За да бъде едно бюро наистина ергономично – тоест съобразено със структурата и нуждите на потребителя, то трябва да отговаря на няколко неща:

  • Функционален плот. Подходящата височина на плота е ключов фактор, определящ дали детето ще поддържа изправена стойка на тялото. Твърде ниско поставен плот ще доведе до прегърбване. Прекалено високият обаче може да причини болезнено напрежение в мускулите и ръцете при продължителна употреба. Ето защо е толкова важно да настроите правилно височината на плота, която осигуряват ергономичните детски бюра с регулиреми елементи.
  • Достатъчно място за краката. Качественото бюро за деца не трябва да има елементи под плота, които ограничават пространството и движението и са предпоставка за случайни, болезнени удари.
  • Без твърде голямо чекмедже под плота. Ако чекмеджето е прекалено високо, това затруднява оптималното приближаване до бюрото. Ако детето използва стол с подлакътници, това ще доведе по прекомерно навеждане и прегърбване.

 

Ергономични детски бюра

 

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Carmen.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!